Straff för försäljning av droger som lett till döden?

2017-08-19 i Narkotikabrott
FRÅGA
Mitt barn dog efter att ha fått överdos av dextromethorphan ev andra mediciner inblandad. Dextromethorphan fick hon olagligt fron en man från USA. Vilken straff kan man vänta att han kan få?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline.

Jag beklagar sorgen och hoppas verkligen att du får upprättelse. Om mannen som sålde/gav drogerna var i U.S.A., så är det amerikansk straffrätt som gäller. Jag tror det blir svårt att få honom dömd för något annat än drogförsäljningen i sig men om det han säljer är ovanligt dödligt så kan han bli skyldig till vållande till annans död eller kanske till och med dråp.

Ursäkta att svaret dröjde, vi får in många gratisfrågor just nu och eftersom vi även jobbar gratis så hinner vi inte besvara alla. Tveka inte att höra av dig till oss igen nästa gång du behöver juridisk rådgivning! Prova gärna vår expressrådgivning nästa gång för extra snabbt svar! Alternativet kan du kryssa i på samma ställe som du ställde den här frågan.

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Narkotikabrott (540)
2021-07-27 Kan man ta med icke godkänd medicin in i Sverige?
2021-07-27 Får man ta med medicinsk marijuana till Sverige?
2021-07-22 Tidigare brottslighet påverkan på val av påföljd
2021-07-14 Narkotikabrott, krav på uppsåt och diverse andra frågor - Vad gäller?

Alla besvarade frågor (94327)