Särskild handräckning när man inte får ut sina saker efter skilsmässa

2017-10-24 i Äktenskapsskillnad
FRÅGA
Hej,tack för det underbara job ni gör.Jag befinner mig i slutfasen av en otrolig tuff skilsmässa. Nu vill jag bara åka och hämta mina möbler och saker som lagras hos min f.d. svärfamilj. Dom vill hämnas på mig eftersom jag tog tillbaka mina föräldraledighetsdagar.Vi har kommit överens om en dag med f.d. svärmor och min bror och en kompis kommer att flyga i från Schweiz (jag kommer därifrån) för att hjälpa mig transportera det. Jag vet att dom kommer att säga att det inte går för dom, några dagar innan, eller tom samma dag.Kan jag på nåt sätt kontakta en jurist eller polisen och få ett papper som gör att jag kan hämta mina saker just den där dagen? Om inte, vad ska jag göra? Det kan ske en dag innan eller efter, men måste ske den helgen. Vad tycker ni jag ska göra? Gå direkt till polisen? Kontakta en advokat?Tack så mycket för hjälpen!Mvh
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du kan vända dig till Kronofogdemyndigheten och ansöka om särskild handräckning.

Ansökan om särskild handräckning används bland annat när någon vidtagit en olovlig åtgärd med någon annans egendom eller utan lov har hindrat någon annan att använda viss egendom. Exempel på detta kan vara en före detta partner som inte lämnar tillbaka saker efter en skilsmässa.

Du kan i brådskande fall begära att åtgärden beviljas omedelbart, det kallas interimistiskt beslut.

Du kan klicka här för att läsa mer om detta.

Lycka till!

Vid ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen tillbaka till oss på Lawline.

Vänliga hälsningar,

Ni de Keiser
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?