Påstått förlikningsanbud efter ärendets uppklarande

FRÅGA
hej min son som avled förra året ....har fått ett brev ang förlikning som de vill att jag ska skriva på (mamma) det gäller en fyra år gammal dom , där min son blev kidnappad och rånad , som ledde till fängelsestraff för brottslingarna , och min son fick x i skadestånd från brottsofferfonden ...nu vill de att jag ska skriva på ett papper ang förlikning samt återkalla ärendet ......allt känns konstigt och jag vet inte vad det innebär att skriva på ......han har ju fått pengarna för fyra år sedan mvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det framgår inte av din fråga vilka "de" är men det låter som om det är folk som utger sig för att vara en annan part. Ärendet låter avklarat enligt det du sagt om skadestånd och fängelsedomar. Att du ska skriva på papper om "förlikning" och återkalla ärendet ett år efter att din son avlidit och 4 år efter ärendets uppklarande låter högst suspekt. Eftersom ärendet är uppklarat är det inget tal om någon slags förlikning, speciellt då det är ett straffrättsligt mål. Jag rekommenderar att du inte skriver på någonting förrän du antingen kontaktat en advokat eller pratat med någon hos polisen till exempel om vad de försöker få dig att göra i samband med din sons tidigare mål.

Jag hoppas att jag lyckats besvara dina frågor!

Mvh,

Stefan Blomqvist
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bedrägeri och annan oredlighet, 9 kap BrB (458)
2021-08-01 Borde jag göra en anmälan om jag blir utsatt för bedrägeri?
2021-07-29 Kan man få hjälp med att få tillbaka pengarna efter ett bedrägeri?
2021-07-28 Grovt bedrägeri och grovt penningtvätt
2021-07-27 Vad gör man om man blivit bedragen?

Alla besvarade frågor (94628)