Överlåtelse av bostadsrätt

2019-09-07 i Bostadsrätt
FRÅGA
Min systerson har fått en bostadsrätt i gåva av sin mor. Brorsonen har nu fått arbete i utlandet och vill därförskänka bostadsrätten till mig.Finns något hinder för detta? Eller andra komplikationer?Mvh
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Du undrar hur det går till om man vill skänka bort en bostadsrätt. Regler om detta finns i Bostadsrättslagen (1991:614).

För att skänka bort en bostadsrätt krävs att man upprättar ett gåvobrev. Gåvobrevet ska innehålla uppgifter om den lägenhet som överlåtelsen avser och det vara undertecknat av både köpare och säljare (6 kapitlet 4 § Bostadsrättslagen).

Eftersom din brorson ger bort hela lägenheten (100%) så gör han inte någon kapitalvinst på överlåtelsen och behöver därmed inte betala någon kapitalvinstskatt.

Inga andra komplikationer föreligger!

Få hjälp med att upprätta ett gåvobrev

Behöver du juridisk hjälp med att utforma ett gåvobrev tillhandahåller Lawline en sådan tjänst. Besök; https://lawline.avtalsrobot.se/.

Vänliga hälsningar,

Lovisa Stenbacka
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
ZR1Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-07 11:33
Kommentera
Relaterat innehåll