Överklaga återkallelse av körkort

2017-04-27 i ARKIV
FRÅGA
Jag har krockat med en bil vid en rondell. De jag åkte för var miss av väjningsplikt. Blev av med körkortet en månad men utan körkort kan jag få sparken av firman ger de nått att överklaga när de är en månad utan körkort?
SVAR

Hej,

Tack för att du har vänt dig till oss på Lawline med din fråga!

Vi har för närvarande ett otroligt högt tryck på ställda gratisfrågor och därav har det tagit tid innan vi har kunnat hantera din fråga. Jag hoppas att du, trots väntetiden, ska ha nytta av mitt svar.

Transportstyrelsens beslut om återkallande av körkort går att överklaga. Överklagandet ska vara skriftligt och undertecknat av det överklagade beslut berör. Överklagandet inges till Transportstyrelsen, som sedan skickar det vidare till allmän förvaltningsrätt för prövning.

För att din överklagan ska få extra stöd är det fördelaktigt om du kan få ett intyg från din arbetsgivare som stadgar att du är i stort behov av ditt körkort för att kunna behålla ditt jobb. Detta är sådan fakta som ofta tas hänsyn till vid en överklagan.

Det är alltså absolut värt att överklaga, men handläggningstiden hos både transportstyrelsen och förvaltningsrätten är ibland väldigt lång och kan tyvärr ta så pass lång tid att innan du får svar på ditt överklagande har du redan hunnit få tillbaka ditt körkort.

Hoppas att du har fått svar på din fråga och stort lycka till med ditt ärende,

Med vänliga hälsningar

Johan Håkansson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (202)
2021-06-30 Få hjälp med ett överklagande
2021-06-03 Hur bokar man en tid med Lawline?
2021-05-31 Restriktioner
2021-05-20 Boka tid med en jurist från Lawline

Alla besvarade frågor (94333)