När förvaltarskapet upphör - tillgång till bankkonton?

2017-03-05 i EKONOMI
FRÅGA
Hej, rätten har beslutat att avsluta mitt förvaltarskap,varken min advokat eller överförmyndare kan svara mig om hur ska min bank veta att jag har ingen förvaltarskap,så min fråga är: hur ska min bank meddelas om detta?Tack
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När förvaltarskapet avslutas ska din förvaltare genast lämna över de förvaltade tillgångarna till dig. Normalt sett har förvaltaren haft tillgång till ett konto för den dagliga hushållningen, medan dina andra konton har försetts med en överförmyndarspärr.

Jag kan inte se att det framgår någonstans vem som ansvarar för att banken underrättas om att överförmyndarspärren upphävts. Jag föreslår att du kontaktar din bank och frågar dem vilka uppgifter de behöver för att du ska få tillgång till dina bankmedel.

Vill du ha mer hjälp eller vägledning är du varmt välkommen att kontakta våra jurister på www.lawline.se/boka.

Anna Runelöv
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (453)
2021-09-07 Behövs gåvobrev när man ger bort pengar?
2021-08-21 Bilservice stulit dator
2021-08-18 Vem ansvarar för tjänstebil med körförbud?
2021-08-09 Postväxel förfallotidpunkt

Alla besvarade frågor (95852)