FrågaÖVRIGTÖvrigt06/05/2024

Måste man hämta ut sitt rekommenderat brev

Hej, Har fått ett företags rekommenderat brev från min köpare av mina industri fastigheter som jag sålde 2022. Det är adresserat till mitt säljande företag. Är det straffbart att inte hämta ut det ? Med vänlig hälsning, Chatarina ASC Holding AB

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.


Det finns inga juridiska bestämmelser som kräver att post måste hämtas ut enligt lag. Med andra ord finns det ingen specifik lag som föreskriver att du måste hämta ut ett brev om du inte önskar det. Dock kan innehållet i brevet ha viss rättslig betydelse, till exempel om avsändaren påstår sig ha en fordran gentemot dig och vill påminna dig om detta för att undvika preskription. 


Viktigt att notera att det kan vara annorlunda om du har beställt något från avsändaren, även om jag förutsätter att så inte är fallet. I sådana situationer kan det tillkomma avgifter om paketet eller brevet inte hämtas ut. 


Avslutande ord och ytterligare rådgivning

Vid fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig på nytt. Antingen här på hemsidan och då genom några av våra utmärkta betaltjänster eller via vår ordinarie byråverksamhet. Själv nås jag på nelly.starkengren@Lawline.se och du får mer än gärna kontakta mig direkt ifall du önskar ytterligare hjälp i den fortsatta processen.


Notera dock att vi på straff- och skatterättens område endast ger viss typ av inledande rådgivning likt denna och då inom ramen för vår expresstjänst som du numera har nyttjat. Byrån åtar sig inte några sådana uppdrag fullt ut. I så fall behöver du vända dig till en byrå specialiserad på straff- respektive skatterätt.


Avslutningsvis hoppas jag att min hantering av ditt ärende har varit givande och att det presenterats på ett tydligt och utförligt sätt. Återkom gärna med synpunkter genom att skicka in ett omdöme när du mottar en sådan förfrågan.


Med vänliga hälsningar,

Nelly StarkengrenRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Övrigt och Övrigt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000