Måste man betala om ett hunddagis håller stängt om sommaren?

2019-07-02 i Avtal
FRÅGA
Hej.Vi har hunden på hunddagis sedan nyår och betaler en fast månadskostnad för det.I avtalet står det att de har rätt att hålla stängt för semester 30 dagar per år.Det står dock ingenting om betalning under den period de har stängt.Nu (vecka 27, 28 och 29, alla i juli) håller de semesterstängt.Måste vi då betala för den period de har stängt?Jag är inte intresserad av att säga upp avtalet, men tycker det känns konstigt att betala full månadsavgift.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

I Sverige råder avtalsfrihet innebärande att parterna (ni och hunddagiset) fritt kan avtala om vad som gäller för månadsbetalningar. Generellt sett kan dock sägas att avtal ofta förutsätter att båda parter presterar; det vill säga att ni betalar en avgift medan motparten (hunddagiset) presterar genom att ta hand om er hund. Om inte hunddagiset håller öppet är det därför troligt att ni inte heller behöver erlägga betalning.

Om ni har ett avtal med hunddagiset skulle jag därför rekommendera er att läsa igenom detta för att undersöka vad som gäller för sommarmånaderna. Detta för att inte riskera att bli försenad med månadskostnaderna om det visar sig att ni är skyldiga att betala även för dessa veckor..

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Amanda Strömblad Larsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå002 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-02 12:52
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1164)
2019-09-22 Hur ska skuldförhållanden regleras när det avtalet som skulden grundar sig i är ofullständigt?
2019-09-13 Möjligheter till ersättning vid misstänkta dolda fel
2019-09-07 Är det lagligt att bryta ett signerat kontrakt?
2019-09-05 Kan man få ersättning vid en allergisk reaktion efter lashlift?

Alla besvarade frågor (72996)