Måste jag infinna mig personligen för en muntlig förberedelse?

2021-02-24 i Domstol
FRÅGA
Har fått en kallelse till en muntlig förberedelse för ett förenklat mål. Det står att jag måste infinna mig personligen eller via ombud. Jag är kallad till Stockholm men är bosatt i Göteborg.Kan man begära att den muntliga förberedelsen sker digitalt så att jag slipper resa till Stockholm för detta?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Vad gäller tvistemål så ska parterna som är kallade till en muntlig förberedelse infinna sig, antingen personligen eller genom ombud. Frågan i ditt fall är om du kan inställa dig digitalt för att undvika att resa till Stockholm.

På grund av coronaviruset har Sveriges Domstolar tagit fram information om vad som gäller om man är kallad till domstol. På hemsidan för Sveriges Domstolar uppmanas man kontakta den berörda domstolen för att få information om vad som gäller eller om du behöver meddela förhinder.

Eftersom du är kallad till en muntlig förberedelse i Stockholm är mitt råd till dig att du kontaktar domstolen du är kallad till för att undersöka dina möjligheter att genomföra den muntliga förberedelsen digitalt.

Jag hoppas att detta gav dig svar på din fråga! Om du har någon ytterligare fundering är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Lawline igen.

Med vänlig hälsning,

Saga Sthen
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Domstol (516)
2021-10-15 Behöver jag anlita en advokat för att stämma någon?
2021-10-13 När ska ett mål i domstol handläggas skyndsamt? Hur gör man en förtursansökan?
2021-09-28 Kan man dömas för ett annat brott än det man åtalats för?
2021-09-23 Kan man överklaga en tingsrätts dom via epost?

Alla besvarade frågor (96379)