Måste jag anlita en jurist i arvstvist?

2019-07-09 i Laglott
FRÅGA
Make avled. Vi har testamente. Hans särkullbarn kan väcka talan angående kränkning av deras laglott. Dödsboet har skulder. Måste jag anlita jurist?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Av din fråga framgår inte riktigt om särkullbarnen har väckt talan angående kränkning av laglotten eller att du är orolig för att så kommer att ske. Det finns ingen skyldighet att anlita en jurist. Däremot kan det vara en god idé att göra så, dels för att få hjälp med bodelning m.m., dels för det fall att särkullbarnen anser att deras laglott kränkts.

En jurist på Lawlines juristbyrå kan hjälpa er om det blir aktuellt. Om du är intresserad av detta är du varmt välkommmen att återkomma till mig per e-post på dennis.lavesson@lawline.se för en offert och vidare kontakt.

Med vänliga hälsningar,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 25 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-09 16:26
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Laglott (671)
2019-09-01 Är det värt att undersöka om det finns tillgångar att ärva efter våra far trots testamente och äktenskapsförord?
2019-08-31 Om ett barns rätt att ta arv i en förälders vinst från bostadsrätt efter dödsfall
2019-08-31 Hur mycket kan föräldrar testamentera bort till en annan bröstarvinge?
2019-08-29 Vad har jag rätt till när det gäller arv?

Alla besvarade frågor (72914)