Licencer för spel enligt spellagen och spelförordningen

Hej!

Vad jag läst mig till:

- 1 januari 2019 införs en ny lag ang. casinospel. Spelmonopolet släpps och det blir lagligt att driva spelverksamhet i sverige.

- Med en licens och tydliga stadgar angående spelsäkerhet mm ges tillstånd att driva denna typ av verksamhet.

- Skatt betalas (18%)

Jag har svårt att hitta detaljerad information angående specifika krav på t.ex. licens. Jag hade varit jättetacksam om ni kunde förklara/bifoga länk, angående vad licensen kommer kosta (ca), hur lång tid det kommer att ta att bli granskad för licens samt vad som krävs för att bli godkänd.

Tack på förhand!

(Det är en lite klurig fråga då lagen ej trätt i kraft, men jag vet inte vart man ska fråga.)

Med vänliga hälsningar,

Ludvig

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med dina frågor!


Ansökningsavgifter för spellicenser framgår av spelförordningen. I 15 kap. 2 § finns en tabell, i vilken ansökningsavgifterna framgår. De skiljer sig åt beroende på vilken slags licens man söker. Du kan hitta de olika ansökningsblanketterna, och därmed också kraven för godkännande, på Lotteriinspektionens hemsida. Förutsättningarna för licens anges också i 4 kap. spellagen. Allmänna bestämmelser om de olika spelformerna finns i 5–10 kap. samma lag. Övriga krav finns i 12–17 kap. Hur lång tid det tar att få sin ansökning granskad är en praktiskt fråga, som det får ankomma på spelmyndigheten att svara på.

Jag hoppas att du fått svar på dina frågor, och lycka till!

Jesper EngRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Offentlig rätt och Förvaltningsrätt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000