Låta sina barn röka - är det olagligt?

2019-07-16 i Övriga brott
FRÅGA
Är det olagligt att låta sitt minderåriga barn röka? Inte tillhandahålla barnet med det utan bara veta om det och inte göra något åt det.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det framgår av din fråga att du undrar om det är olagligt att som förälder låta sina barn röka,gällande lagstiftning är tobakslagen som du hittar här. Enligt 12 § tobakslagen framgår det att det är olagligt att som näringsidkare tillhandahålla minderåriga tobaksprodukter, och att det kan utdömas böter eller skadestånd om så görs, se 27 § samma lag . Men det framgår inte att det är olagligt för barn att använda tobak, och inte heller att det är olagligt för föräldrar att förhålla sig passiva till att deras barn röker och på så vis tillåta det.

Det är alltså inte olagligt.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Sofie Falk
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 1Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-07-17 23:21
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övriga brott (670)
2019-08-25 Är Clenbuterol dopingklassat i Sverige?
2019-08-22 Inte principiellt övergrepp i rättssak att fråga potentiell anmälare om brottsanmälan
2019-08-20 Får man spela in någon utan att berätta om det?
2019-08-16 Vad innebär övergrepp i rättssak?

Alla besvarade frågor (72213)