Laglottsskydd om man är medborgare i Storbritannien

2019-07-30 i Laglott
FRÅGA
Hej!Kan man avskriva sitt barn arvslott och arv om man är medborgare i Storbritannien och istället ge det till sina barnbarn?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Svaret skiljer beroende på var i Storbritannien du är medborgare.

England och Wales saknar obligatoriska skyddsregler för bröstarvingar (laglottsinstitut) vilket innebär att det råder full testationsfrihet. Du kan med andra ord upprätta ett testamente i vilket du gör dina barnbarn till enda arvtagare. Enligt skotsk lag gäller dock vissa regler som måste beaktas vid upprättandet av testamente, mest nämnvärt att barn inte kan uteslutas från sin arvsrätt. Detta medför att du genom ett testamente inte kan göra dina bröstarvingar helt arvlösa då de har rätt till en tredjedel av den avlidnas lösa egendom (arvslotten).

Storbritannien har inte tillträtt den nya arvsförordningen vilket innebär att så länge som du är medborgare i Storbritannien så är det detta som gäller, oavsett var du har din hemvist.

Vänligen

Johan Tivéus
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
O Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-30 19:22
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Laglott (674)
2019-10-09 Är det möjligt att förändra laglottens storlek?
2019-10-03 Möjlighet att göra ett av tre barn arvlöst
2019-09-29 Bröstarvinges rätt till laglott
2019-09-01 Är det värt att undersöka om det finns tillgångar att ärva efter våra far trots testamente och äktenskapsförord?

Alla besvarade frågor (73670)