Kan man förlänga betalningstiden på en bot?

2019-08-30 i Påföljder
FRÅGA
Hej, kan jag förlänga min böter?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag tolkar din fråga som att du undrar om det går att förlänga betalningstiden på en bot. Det korta svaret är nej. Det går inte riktigt att förlänga betalningstiden på en bot.

Boten skall betalas innan den angivna betalningstiden har gått ut. Om man inte betalar boten i tid så får man en påminnelse om betalning. Om man efter påminnelsen fortfarande inte har betalat boten så skickas ärendet till kronofogdemyndigheten för indrivning. Hos kronofogden kan man i vissa fall få dela upp boten eller få uppskov på boten, om det är så att man inte kan betala boten av någon speciell anledning.

Vänligen,

Claudia Lienert
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AA3Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 13:20
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Påföljder (1099)
2019-10-17 Kan man bli av med vårdnaden för sitt barn om man begår brott?
2019-10-06 Vad definieras som återfall i brott och när beaktar domstolen detta?
2019-10-05 Påföljd för bilförare med narkotika i kroppen
2019-10-04 När försvinner en prick ur belastningsregistret för en person under arton år?

Alla besvarade frågor (73804)