Kan Kronofogden utmäta en sambos bil?

2019-07-25 i Utmätning
FRÅGA
Hej, jag har stora skulder hos kf och har utmätning på min lön. Vi blir sambos snart och jag är orolig att hon drabbas. Kan hennes bil utmätas?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Kronofogden anser att allt som finns i sambornas gemensamma hem ägs av den skuldsatte. Det enda som skulle hindra Kronofogden från att ta egendom i det gemensamma hushållet är att din sambo kan bevisa att hon ensamt äger egendomen. Huvudregeln är alltså att egendomen är din och kan utmätas av Kronofogden. Ett annat undantag är om bilen är så viktig för er i hushållet att ni inte klarar er utan den. Till exempel om det är omöjligt att ta er till arbetet utan bilen, eller att ni bor så långt från mataffären att ni inte skulle kunna handla mat.

Mer om hur utmätning går till kan du hitta här.

Med vänliga hälsningar,

Eric Nilsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Y Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-26 12:04
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Utmätning (399)
2019-10-18 Hur skyddar man en gåva av en fastighet från utmätning?
2019-10-15 Utmätning av sparpengar
2019-10-07 Kan Kronofogden utmäta vår bil vi använder i familjen?
2019-09-30 Hindra att gåva mäts ut genom överlåtelseförbud

Alla besvarade frågor (73867)