Jurist drar ut på tiden.

FRÅGA
Hej! Juristen som tar hand om vår morbrors dödsbo drar ut på tiden. Bouppteckningen är klar sen flera månader och godkänd av skattemyndigheten. Men hon har inte påbörjat deklarationen som skulle varit inne i maj. Har heller inte betalat skulderna än. Hon är svår att nå o ringer inte tillbaka o svarar heller inte på mejl. Vad kan vi göra? Känns inte bra för det är en del pengar det handlar om.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Det finns ingen lagregel som reglerar hur lång tid det får ta för en privat jurist att färdigställa ett ärende likt detta. Vad ni kan göra för att försöka få juristen att öka takten är att, förutom maila och ringa juristen, maila eller ringa dennes chef och förklara läget, vill ni sätta extra press på juristen kan ni även kontakta andra personer på firman och förklara situationen och att ni inte kommer i kontakt med er jurist.

I slutändan är det möjligt att anmäla företaget men endast det faktum att processen tar lång tid behöver inte betyda att juristen inte sköter sitt jobb, arbetsbelastningen kan vara hög m.m. Dock så borde juristen inte vara omöjlig att få tag i. Att försöka komma i kontakt med andra personer på företaget bör nog öka er chans att komma i kontakt med er jurist.

Hoppas att det löser sig.

Vänligen,

David McKenzie
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?