Ingå avtal mellan bilfirma och enskild firma

2017-04-25 i Avtal
FRÅGA
Hej, jag undrar om en bifirma får ingå avtal med enskild firma? Bör då huvudverksamhetens namn ingå i avtalet och således tydliggöra att bifirman är just en bifirma till huvudverksamheten?Exempel: Bifirma X vill ingå ett samarbetsavtal med enskild firma A. I avtalet står endast bifirmans namn, är detta okej? Eller bör det som sagt stå något i stil med: "Bifirma X med huvudverksamhet i bolag B ingår avtal med enskild firma A"?
SVAR

Hej,

Tack för att du har valt att vända dig till oss på Lawline med din fråga!

Det är absolut möjligt för en bilfirma att ingå avtal med en enskild firma.

Jag rekommenderar dig att att använda ditt sistnämnda exempel: "Bifirma X med huvudverksamhet i bolag B ingår avtal med enskild firma A". - Tydlighet vid avtal är alltid bra och av största vikt om det skulle uppkomma tvist om avtalet längre fram i tiden.

Det är däremot inget krav på att ni måste uppge att bilfirman har en huvudverksamhet i bolag B, det är fullt tillräckligt att i avtalet endast uppge bilfirmans namn. I Sverige råder i princip total avtalsfrihet och således kan ni forma avtalet så som ni själva önskar.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Behöver ni hjälp med att upprätta ett garanterat juridiskt korrekt avtal är ni varmt välkomna att kontakta vår juristbyrå. Ni kontaktar dem enklast genom e-post till: bokning@lawline.se

Trevlig kväll

Med vänliga hälsningar

Johan Håkansson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1512)
2021-07-28 Får man förvara pengar i ett bankfack?
2021-07-27 Måste man betala hyra om man inte sammanbor längre och avtal saknas?
2021-07-25 Hur ingås ett giltigt avtal?
2021-07-20 Hur övergår äganderätten till en hund?

Alla besvarade frågor (94351)