Hur tar jag del av domar i brottmål?

FRÅGA
Dömda brottslingar är offentlig handlingJag vill veta dömda brottslingar senaste året namn och vad dom är dömda för Hur går jag tillväga för att få ut den informationen?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om du vill veta vilka personer som dömts för brott ska du vända dig till tingsrätten. Det är tingsrätten som dömer som första instans i brottmål. Domar i brottmål är offentliga. Du kan kontakta tingsrätten genom att till exempel besöka dess reception, ringa eller skicka ett e-mail. Du har rätt att läsa domarna på plats hos tingsrätten eller att skyndsamt få kopior skickade till dig. Tingsrätten kan komma att ta ut en avgift om du begär kopior (2 kap. 15 § TF och 2 kap.16 § TF).

Hoppas att du fick svar på din fråga, annars får du gärna återkomma till oss!

Jakob Osmo
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå47 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-23 12:13
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Offentlighetsprincipen (224)
2019-10-04 Omfattas friskolor av offentlighetsprincipen?
2019-10-03 Är dokumenten från häktningsförhandlingarna offentliga handlingar?
2019-09-30 Att finna en anmälan
2019-09-30 Kopia på nedlagd förundersökning

Alla besvarade frågor (73826)