Hur går man vidare mot ett företag som begår varumärkesintrång?

Hej,

Om ett företag begår varumärkesintrång mot ditt varumärke, hur hanterar man den situationen? Ringde till PRV och de är enbart en granskande och registrerande instans för varumärken och patent. Själva efterspelet vid intrång är inget de administrerar. Så min fråga här hur går man vidare efter att företaget som begår intrånget vägrar upphöra trots uppmaning? Polisanmäler man? Skickar man in en anmälan til Patent och Marknadsdomstolen? Behöver man kontakta jurister inom området?


Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om ett företag begår ett intrång i ett svenskt varumärke är Patent- och marknadsdomstolen ensamt behöriga att pröva frågan huruvida ett varumärkesintrång verkligen föreligger. Patent- och marknadsdomstolen ligger i Stockholm och utgör en del av Stockholms tingsrätt. Det du i detta fall ska göra för att inleda ett ärende i denna domstol är att skicka in en stämningsansökan. Att skriva en stämningsansökan och driva ett ärende likt detta är inte en helt enkel uppgift. Det kan därför vara bra att kontakta en kompetent jurist på området.

Vill du ha ytterligare juridisk hjälp i detta ärende, exempelvis om du vill gå vidare och stämma företaget som gjort intrång i ditt varumärke, är du välkommen att kontakta oss på info@lawline.se.

mvh

Sebastian NäslundRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Kommersiell rätt och Immaterialrätt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000