Hur går jag tillväga när jag har blivit lurad av en fransk bank?

2020-05-17 i EKONOMI
FRÅGA
Hej jag ha blivit lurad av en fransk bank som heter X och dom sa att jag skulle betala in 64000 kr Och när jag betalade in pengarna så och sedan skulle Det komma inom 48 timmar men det kom inga pengar så skrev han som jag hade kontakt med attVi skulle göra ett försök med 51000 kr genom Y banken men jag fick inget där häller Jag vill anmäla kan jag göra detMvh
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det framgår inte av din fråga vad du har avtalat med banken eller vad pengarna skulle användas till. Det jag har förstått är att banken inte har skickat pengarna till dig inom den tidsramen som banken sagt till dig. Eftersom banken inte har skickat pengarna tillbaka inom de fyrtioåtta timmarna ska du göra en anmälan till polisen direkt.

Du kan göra en polisanmälan genom att ringa till 114 14 eller så kan du gå till en polisstation. Att banken inte skickat dina pengar tillbaka kan bero på flera faktorer, exempelvis att banken kanske har skrivit in fel kontonummer, men det vet vi inte. Det kan alternativt röra sig om bedrägeri, men utifrån de omständigheter som du har angivit så kan jag inte fastställa något utan tillräcklig information.

Hoppas att det löser sig!

Med vänliga hälsningar,

Rahime Duman
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (389)
2020-10-14 Eventuellt bedrägeri
2020-10-10 Offert, anbud, budget och budgetoffert
2020-10-01 Vad händer om jag inte svara på bankens KYC-frågor?
2020-09-30 Kan min arbetsgivare tvinga mig att återbetala en påstådd felaktig lön?

Alla besvarade frågor (85358)