Hur anmäler man sol och vårare?

FRÅGA
jag har blivit sol och vårad av en person från tinder som jag haft messengerkontakt med. personen använder ett amerikanskt pass och ett bankkonto som uppenbarligen inte är hans. han har lurat av mej pengar.runt 100000 kr. hur går jag till väga för att anmäla detta
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Din fråga är väldigt kortfattat ställd varför jag tyvärr inte kan ge ett så utförligt svar. Det brott det typiskt sett kan röra sig om är bedrägeri (9 kap. 1 § Brottsbalken, BrB). Bedrägeri innebär att man lurar någon att göra eller avstå från att göra något som denne annars hade gjort annorlunda och detta leder till ekonomisk vinning för bedragaren samt förlust för den bedragne. Exempel kan vara att man luras att låna ut pengar på falska grunder eller lurar någon att betala en skuld som inte finns. Exakt vilket/vilka brott du blivit utsatt för går tyvärr inte att besvara då din fråga är väldigt kortfattad.

För att anmäla att du blivit utsatt för brott kan du besöka din lokala polisstation eller ringa polisen på telefonnummer 114 14. Det är en bra idé om du sparar allt material du har (konversationer i Messenger, e-post, kopior på banköverföringar, kopior på pass etc.). Materialet kan bidra till att brottet blir lättare att utreda. Tyvärr är det/de brott som du eventuellt blivit utsatt för svårutredda och det är bra om du kan bistå polisen med så mycket information som möjligt.

Hoppas du fått svar på din fråga och lycka till!

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll