Hjälp i process kring felaktig faktura

2017-09-25 i PROCESSRÄTT
FRÅGA
Mitt företag har blivit stämt av den förra bokföringsbyrån efter jag har bestridit en mycket tveksam faktura.Jag anser att summan han kräver är alldeles för högt då det inte är specat vad fakturan avser i sin helhelt. Han gjorde dessutom ett felaktigt bokslut som jag var tvungen att göra om hos annan byrå. Det finns skriftligen att vi kommer bestrida kostnader för felaktigt utfört arbete. Det finns två bokslut att jämnföra. Han påstår i stämningen att han har skickat fakturor och sedan inkasso men detta har inte hänt utan det kom direkt ett inkassokrav.Jag skulle behöva jusridisk hjälp i detta för att få rätt.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

Jag tolkar din fråga som att ditt företag inhandlat en tjänst av ett annat företag. I så fall gäller köplagen analogt. Priset ska vara det som framgått innan tjänsten eller vad som annars kan anses som skäligt (47 §). Det finns många tolkningsfrågor kring detta som kräver mer detaljer för att redas ut och även då kan bli föremål för domstolens bedömning.

Detta är absolut något vi kan erbjuda er hjälp med, både i form av mer ingående rådgivning, hjälp med inlagor till domstolen och representation. För mer info, kontakta gärna vår juristbyrå, där du även kan be om att få boka ett möte. Du kan nå vår juristbyrå genom att klicka här.

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1174)
2021-07-26 Hur går en rättegång till
2021-06-30 Hur man kan ansöka om särskild handräckning vid olovlig besittningsrubbning
2021-06-29 Rätten till en försvarsadvokat.
2021-06-29 Överklaga till hovrätten

Alla besvarade frågor (94270)