Fullmakt vid signering av hyresavtal

2017-03-26 i Avtal
FRÅGA
Kan en tredje person signera ett hyresavtal utomlands. Personen har ej anknytning till oss, ägaren av fastigheten.Om ej, vad behövs?Tack på förhandHåkan Söderström
SVAR

Hej och tack för att du kontaktat Lawline!

Det är fullt möjligt för en annan person att binda huvudmannen vid ett avtal, exempelvis ett hyresavtal. Vad som krävs då är en giltig fullmakt. Vissa fullmakter har formkrav, till exempel att de måste vara skriftliga, medan andra fullmakter är giltiga även i muntligt form. Fördelen med en skriftlig fullmakt är att det är lättare att bevisa att det föreligger ett fullmaktsförhållande mellan parterna. Jag föreslår därför att ni upprättar en skriftlig fullmakt som ger den tredje personen rätt att underteckna hyresavtalet om ni önskar att göra det. Mer om fullmakter finns att läsa här.

Om det saknas fullmakt är hyresavtalet alltså inte bindande.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Sofia Nygren
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1511)
2021-07-27 Måste man betala hyra om man inte sammanbor längre och avtal saknas?
2021-07-25 Hur ingås ett giltigt avtal?
2021-07-20 Hur övergår äganderätten till en hund?
2021-07-20 Får en näringsidkare neka en kund på grund av dennes kön?

Alla besvarade frågor (94276)