Fråga om ersättning av skada som orsakats av hyresgäst

2017-01-29 i Andrahandsuthyrning
FRÅGA
Vi har ett hus som vi har hyrt ut till en hyresgäst. Nu har han flyttat ut och det luktar väldigt mycket nikotinlukt. Detta kommer kosta pengar och tid att få bort. Kan man kräva detta från hyresgästen enligt lag?
SVAR

Hej, vad kul att ni vänder er till Lawline med er fråga!

En hyresgäst ska under sin hyrestid vårda lägenheten väl med vad som hör därtill. Detta innebär att hyresgästen är skyldig att ersätta all skada som uppkommer genom hans eller hennes vållande eller genom vårdslöshet eller försummelse av någon annan som gästar boendet när hyresgästen bär ansvaret, se här.

Om nikotinlukten är så pass stark att ni måste göra någonting åt det, borde det kunna anses att hyresgästen inte vårdat lägenheten med vad som hör därtill och isåfall är denne skyldig att ersätta den uppkomna skadan!

Hoppas ni fått svar på er fråga och att det löser sig!

Vänlig hälsning,Emelie Ström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Andrahandsuthyrning (709)
2021-09-20 Är privatuthyrningslagen dispositiv?
2021-09-05 Kan jag polisanmäla hyresgäst för utebliven hyra?
2021-08-29 Hyra ut studentlägenhet i andra hand
2021-08-19 Kan man hyra ut hyresrätt i andrahand via korttidsuthyrning.

Alla besvarade frågor (95758)