Fråga om det går att säga upp en inneboende mitt i månaden

2017-09-15 i Andrahandsuthyrning
FRÅGA
Jag har en inneboende sedan två veckor som inte respekterar de regler vi kommit överens om (bl.a att ha nattgäster). Jag vill säga upp honom men vad gäller? Vi har använt Hyresgästföreningens blankett " Hyresavtal för inneboende" som kontrakt. Enligt överenskommelsen om hyrestid och uppsägning har vi fyllt i alt 1, dvs fr.o.m augusti 2017 t.o.m. 13 december 2017. Vidare lyder texten:" Avtalet sägs upp med 1 månads uppsägningstid till hyrestidens utgång. Vid utebliven uppsägning förlängs kontraktet med 3 månader varje gång."Kan jag säga upp honom mitt i månad och ska han då flytta inom en månad eller vad gäller?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Ja, du kan säga upp din hyresgäst mitt under en månad och då får personen bo kvar till slutet av nästa månad. Dvs, säger du upp personen i mitten av september så löper avtalet till den 31 oktober! (se här)

Hoppas du fått svar på din fråga och lycka till!

Vänligen,

Emelie Ström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Andrahandsuthyrning (698)
2021-07-29 Kan vi säga upp hyresavtalet till en villa i förtid?
2021-07-29 Gäller en månads uppsägningstid när jag hyr en bostadsrätt?
2021-07-28 Uppsägningstid vid andrahandsuthyrning av bostadsrätt
2021-07-19 Har min sambo som står på bostadskontraktet rätt att slänga ut mig och min son?

Alla besvarade frågor (94358)