Försäkringsersättning vid brott

2017-03-02 i Avtal
FRÅGA
Hej! För cirka 8-9 år sedan så blev jag slagen och bröt näsan, killen blev dömd för det och jag fick skadestånd! nu när jag är över 20 år så märker jag att näsan är helt perfekt, den är lite större än vanligt! Kan jag då söka någon ersättning för det? För jag minns att advokaten då sa att jag kunde söka från försäkringsbolag om jag inte minns fel!
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga. Försäkringsvillkor och möjligheten att söka ersättning beror helt och hållet på vad du har för typ av försäkring. Som utgångspunkt brukar en sjuk- eller olycksfallstillägg alternativt en personförsäkring täcka den situationen du beskriver, men det kräver ofta att det finns dokumentation från läkare på när skadan inträffade. Det går emellertid inte att ge ett exakt svar eftersom det hänger på villkoren i din försäkring! Det du bör göra är att undersöka vilka villkor du har, antingen genom att ringa till ditt försäkringsbolag eller genom att besöka försäkringsbolagets hemsida. Fullständiga villkor finns på hemsidan till samtliga större svenska försäkringsbolag.

Vill du få frågan närmare utredd kan du skicka din frågeställning till vår Expresstjänst och få en utredning inom 24 timmar.

Jag hoppas du fick svar på din fråga!

Vänliga hälsningar,

Carl William Ahlberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1534)
2021-09-19 Gäller avtalet om vi skrivit under som fel parter (säljare resp. köpare)?
2021-09-14 Tilläggsavgift för fel bevis på rätt till studentrabatt
2021-09-07 Har en annonssajt rätt att neka annonsering?
2021-09-06 Har du rätt att få tillbaka pengar om du har glömt stänga av parkeringen?

Alla besvarade frågor (95746)