Får man ringa fritt från häktet?

2019-09-30 i OFFENTLIG RÄTT
FRÅGA
Hej, min pojkvän sitter häktad för misstänkt medhjälp till mordförsök och min fråga är om han kan ringa mig utan mitt godkännande eller om det är tvunget att skickas godkännande blankett innan
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

I de flesta fall kontrollerar Kriminalvården personen vem man vill prata med innan samtal beviljas. Man behöver därför ha namn, personnummer och telefonnummer till den man vill ringa. I vissa fall kan samtal beviljas under avlyssning.

Man får inte ringa om det kan påverka häktets säkerhet. Om man har restriktioner kan det också göra att du inte får ringa. Telefonsamtal med din försvarare får inte avlyssnas.

Dessa är de huvudsakliga reglerna som gäller för telefonsamtal när man är häktad. Vet inte vilken situation du befinner dig i men häktet brukar ofta vara behjälpliga, ifall du exempelvis inte vill att han ska ringa dig kan du säkerligen kontakta någon ansvarig och meddela att han inte ska få ringa dig om du exempelvis känner obehag.

För att svara på din fråga krävs vanligtvis inget godkännande i förväg från den man ringer till utan samtal från häktet får kopplas till i stort sett vem som helst så länge häktet godkänner det.

Hoppas du fått svar på din fråga.

Vänliga hälsningar

Alexander Hedblom
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå52 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:16
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1017)
2019-10-22 Krävs det tillstånd att sälja tobaksvaror?
2019-10-16 Skolfråga - besvaras ej.
2019-10-14 Får man rösta när man är intagen på ett fängelse?
2019-10-06 Är det lagligt att förespråka secession ur Sverige?

Alla besvarade frågor (73856)