Få sina saker vid separation

FRÅGA
Hej!Jag har gått isär med min sambo. jag flyttade för en månad sen men jag har fortfarande saker kvar där och jag har inte fått några pengar av honom än.Pengarna som jag ska få är en del av insatsen av bilen som vi har köpt och sen är det för saker som jag har betalt som han har kvar.Nu har han blockat mig så jag kommer inte i kontakt med honom.Jag har försökt att ringa, messa och även satt en lapp på dörren till honom. Även messat hans ena son och hans nya tjej men han hör inte av sig ändå.Vad ska jag göra för att få mina saker och mina pengar som han är skyldig mig?Med vänlig hälsningAnnica Landström
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om det är omöjligt för din att få dina saker och att få kontakt med honom kan du prova att mot en avgift kräva in pengarna med hjälp av Kronofogden, instruktioner för hur du gör detta hittar du HÄR. Då hjälper Kronofogden dig att kräva in den skuld som din sambo är skyldig att betala. Vad gäller prylarna bör du ju kunna komma dit och ta dem, särskilt om du har egna nycklar. I annat fall så får ni försöka komma överens i sådan utsträckning att du kan komma och hämta dina prylar.

Jag hoppas att du är nöjd med ditt svar, om inte, eller om du har närmre funderingar är du varmt välkommen att återkomma till oss på Lawline!

Beatrice Walldov
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Sambo och samboavtal (3000)
2021-09-20 Samboavtal, bodelning och skulder - Vad gäller?
2021-09-20 Vad ska man tänka på när man ingår samboskap och vad innebär ett samboavtal?
2021-09-19 Min sambo har slängt ut mig
2021-09-18 Sambo, separation, testamente?

Alla besvarade frågor (95739)