Ev. fel i vara

2017-03-21 i KÖPRÄTT
FRÅGA
hej! köpte en ny bil för en månad sedan. undrar vad som gäller om man har ont i ryggen av den nya bilen???måste man stå ut med smärtan eller kan man byta bil???
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Är varan felaktig har du rätt att få felet avhjälpt (22 § konsumentköplagen). Det innebär alltså att ett fel måste föreligga med sätet för att du ska ha rätt att få detta avhjälpt (såsom ersättning, prisavdrag eller liknande). Även fel som visar sig upp till 6 månader senare svarar säljaren för (20a§ konsumentköplagen). En förutsättning är alltså att det föreligger ett fel som orsakar dina ryggproblem. Vill du reklamera varan måste du göra detta inom två månader efter att du upptäckt felet (23 § konsumentköplagen) och efter 3 år förlorar du rätten att åberopa felet (23 § konsumentköplagen).

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Amanda Strömblad Larsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom (7)
2020-08-30 Hur regleras köprättsliga konflikter mellan ett svenskt och ett utländskt företag?
2018-08-31 Köpa uthyrt hus
2018-03-07 Kan ett hål i en fastighets avlopp vara ett dolt fel, även om avloppen är 50 år gamla?
2017-03-21 Ev. fel i vara

Alla besvarade frågor (95746)