Ersätter banken eller försäkringen en stulen eller borttappad plånbok?

FRÅGA
Tappade eller blev bestulen på min plånbokVet ej vilket eftersom jag märkte det när jag skulle betala.Hade ID- kort bankkort ock kontanter i denCa: 1000 kr.Min fråga: kan jag få ersättning från bankenEftersom jag en stund innan hade tagit utPengarna från bankomat?Eller kan jag få något av mitt försäkringsbolagHar hemförsäkring och olycksfallsförsäkringHos dom.Tack.Allt är polisanmält.
SVAR

Hej,

Visar det sig att plånboken blivit stulen kommer du troligtvis att få ersättning ur hemförsäkringen. Däremot ersätter hemförsäkringen vanligtvis inte kontanter i det fall du tappar eller glömmer plånboken någonstans. Givetvis kan det eventuellt finnas försäkringsbolag och försäkringspaket som täcker kontanter i sådana fall, lite beroende på vilka försäkringsvillkor som finns. Att få ersättning från banken i denna situation är inte möjligt.

Att du polisanmält händelsen är väldigt bra men jag skulle också ge dig rådet att kontakta ditt försäkringsbolag för att fråga i vilken utsträckning du kan få ersättning. Kontakta även banken för att spärra och förlustanmäla dina bank och kreditkort m.m. Likaså med ID - handlingar.

Marija Stevanovic
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?