De statliga myndigheterna beskattar efter egen bedömning

2018-02-06 i SKATTERÄTT
FRÅGA
Hej,Under några år nu har jag drivit verksamhet där jag livesänder videospel online och delar av inkomsten har gått via hemsidan jag livesänder från. Den inkomsten har jag betalat 30% skatt till USA för och nu har skatteverket kontaktat mig för att säga att den beskattningen var felaktig och de anser att jag ska skatta i Sverige, inte USA. Min fråga är: Hur går man tillväga för att begära återbetalning från IRS på den skatt som man felaktigt beskattat? Är det ens möjligt då jag själv före respektive år har fyllt i en blankett (felaktigt) som indikerade att jag skulle betala 30% skatt?Tacksam för hjälp!
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag kan tyvärr inte svara på frågan angående innehållet av utländsk rätt, nämligen de amerikanska reglerna om återbetalning från IRS. Det är dock en generell princip att de statliga myndigheterna beskattar efter egen bedömning. Denna bedömning sker på grund av den inlämnade informationen, men myndigheterna är i regel inte bundna av denna information. Det kan vara någonting att diskutera med en amerikansk jurist.

Jag hoppas att du fått svar på din fråga!

Ovan svar är vad som inryms inom vår gratisrådgivning, behöver du vidare rådgivning rekommenderar jag att du kontaktar någon av de specialiserade jurister Lawline samarbetar med. Du kan boka tid på ett kontor nära dig direkt via http://lawline.se/boka alt klicka på knappen till höger.

Med vänliga hälsningar,

Sotirios Apostolou
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (531)
2020-07-31 Försäljning av lägenhet i utlandet
2020-06-25 Tidsfrist för omprövning av beskattningsbeslut samt efterbeskattning
2020-06-13 Ska en överföring till utlandet beskattas?
2020-05-08 Var tips om svartarbete kan lämnas

Alla besvarade frågor (82559)