Boende i bostadsrätt samtidigt som andrahandsuthyrning

2019-08-26 i Bostadsrätt
FRÅGA
Hej!Jag undrar om man kan äga en bostadsrätt och bo där på heltid, samtidigt som man har en hyresrätt som hyrs ut i andra hand? Så länge hyresvärden är okej med det, naturligtvis.
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

När det gäller ägandet av en bostadsrätt och samtidigt ha en hyresrätt så finns det inget reglerat i lag som säger emot detta. Precis som du skriver så finns det däremot bestämmelser vid uthyrning i andra hand så jag skulle råda dig att se över detta med din hyresvärd. Hoppas du fått svar på din fråga, du är varmt välkommen att höra av dig till oss på Lawline igen.

Allt gott,

Tilde Skånvik
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå AA10 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-27 13:38
God dag Mina människor i Sverige MITT TESTIMONI OM HUR JAG FÅT LÅN ATT KÖPA ETT HUS FRÅN ETT RÄTTT OCH ÄRTT LÅNFÖRETAG RINGade jose luislån, jag är väldigt lycklig idag och Gud välsignar jose luislån (citybankloans10@aol.com) (citybankloans123@gmail.com) Mitt namn är maria, jag är från sverige, jag har sökt efter ett äkta låneföretag under de senaste fem månaderna, för att köpa ett hus allt jag fick var en massa bedrägerier som fick mig att lita på dem och i slutet av dagen, de tog mina pengar utan att ge något i gengäld, allt hopp var förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, jag ville aldrig ha något att göra med låneföretag på internet, så jag gick att låna lite pengar från en vän, sa jag henne allt som hände och hon sa att hon kan hjälpa mig, det hon känner till ett låneföretag som kan hjälpa mig med alla lånebelopp behövs av mig med en mycket låg ränta på 2%, att hon bara fick en lån från dem, hon riktade mig till hur jag ansöker om lånet, det gjorde jag precis som hon berättade ansökte jag med dem på e-post: (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)  , jag trodde aldrig men jag försökte och till min största överraskning fick jag lånet inom 24 timmar, jag kunde inte tro, Jag är glad och rik igen och jag tackar Gud för ett sådant lån företag som detta finns fortfarande på denna bedrägeri överallt, snälla, jag råder alla där ute som behöver låna sin e-post  (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)   de kommer aldrig att svika dig, och ditt liv ska förändras som mitt gjorde. Snabb kontakt (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com) idag och få ditt lån från dem, Gud välsigne jose luis lån för deras äkta lånerbjudande.  Se till att du kontakta jose luis-lån för ditt lån eftersom jag fick mitt lån framgångsrikt från detta företag utan stress. Besök deras e-postadress (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)
2019-08-28 15:03
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Bostadsrätt (925)
2019-09-19 Ansvar vattenskada läckage från element
2019-09-18 Köp av nyproducerad bostadsrätt avvek från broschyrerna
2019-09-10 Vilka uppgifter har en revisor i en bostadsrättsförening?
2019-09-07 Överlåtelse av bostadsrätt

Alla besvarade frågor (72914)