Betalningssvårigheter

2014-12-23 i EKONOMI
FRÅGA
HejJag har stora problem med att betala mina fakturor. Jag driver Balkan AB och har fem anställda. Jag äger företaget själv. Balkan AB erbjuder jugoslaviska varor. Vad kan jag göra för att driva företaget vidare? Går det att driva företaget vidare i den nuvarande situationen, vad har jag för olika alternativ ? Mvh Johan
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Din fråga är egentligen av företagsledande karaktär och kanske inte främst passar sig bäst för juridisk rådgivning. Det är också väldigt svårt att ge något konkret svar på grund av de begränsade uppgifter som du lämnat i frågan. Det finns dock ett antal möjligheter du kan överväga för att öka kapitalet i ditt bolag. Nedan följer ett antal exempel:

1) Är dina betalningsproblem tillfälliga kan du ansöka om att uppta ett lån hos en bank eller liknande kreditinstitut för att lösa de kortsiktiga fordringarna. Detta löser inte problemen på längre sikt, men kan ge tillfälligt andrum.

2) Ta kontakt med dina fordringsägare (de som du köpt sakerna av) och begär att få anstånd med betalningarna.

3) Eftersom du driver ett aktiebolag finns ett flertal alternativ. Antingen kan du genom en nyemission ta in nytt kapital i företaget eller sälja andelar av ditt eget aktieinnehav till någon intressent som kan bidra med nytt kapital. Försäljningssumman kan sedan tillskjutas företaget.

Robin Henningson
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (372)
2020-07-08 Har banken rätt att ifrågasätta var pengarna kommer ifrån?
2020-07-08 Har banker skyldighet att informera om omvänd split?
2020-06-30 Har man rätt att pausa räkningar i samband med ett fängelsestraff?
2020-06-17 Juridisk rådgivning hos Lawlines jurister

Alla besvarade frågor (81909)