FrågaAVTALSRÄTTAvtal22/12/2015

Betalning av hyra efter uppsägning

Hej!

Jag hyr en stallplats på obestämd tid utav en privat person, jag har skrivit på ett kontrakt där det står med att de är tre månaders uppsägning. Jag har nu sagt upp stallplatsen och ägaren vill kräva mig på tre månadshyror. Kan hon verkligen göra detta? Jag har aldrig fått kvitto på mina betalningar till henne utan hon har alltid velat ha pengarna i handen utan dokument på att betalning har skett vilket får mig att tro att hon ej har bokfört det överhuvudtaget. Med de sagt så undrar jag om hennes kontrakt verkligen är juridiskt bindande?

Tacksam för svar!

Lawline svarar

Hej och tack för din fråga!

Frågan om huruvida avtalet om hyra av stallplats är juridiskt bindande är varken beroende av om du fått kvitto på dina betalningar eller av om uthyraren bokfört dessa. Som det ser ut är det därför så att du ska betala för hyra under uppsägningstiden, dvs tre månader i enlighet med avtalet.

Vänligen,

Matilda CroneRådgivare
Public question details image

Tjänster till fast pris *

Behöver du hjälp med Avtalsrätt och Avtal? Vi hjälper dig till fast pris!

Avtalsgranskning4995 kr

Få ett avtal granskat av en utbildad jurist. Avtalet ska vara på svenska och får vara max 7 sidor långt. Juristen granskar avtalet och återkopplar till dig med skriftlig feedback. Vid behov i form av förslag på ändringar, tillägg och justeringar, samt rådgivning.

Betala medKlarna Logo
* Samtliga fastprisärenden hanteras av en jurist och inkluderar även en telefonavstämning