Besvarad fråga

FRÅGA
Hej! Min bästa väninna träffade en kort tid en man på internet för ca 1,5år sedan. Han krävde naken och strippbilder på henne under den tiden de hade en relation vilket hon motvilligt ändå skickade. När de träffades utövade han psykisk press att få spela in när de hade sex. Hon gick med på det av rädsla men planerade hela tiden att ta sig hem därifrån. Det gjorde hon och bröt upp med mannen hemma på säker mark. Hon bad honom att radera alla bilder och berättade i mailform att dessa bilder inte känns bra att ta och varit ömsesidiga samt att han inte under några omständigheter har tillåtelse att sprida varken bilder el film. Mannen blir arg men svarar inte på frågan. Efter återupå repas ställd fråga ännu inget svar. Vad gäller om mannen sprider bilderna? Tex säljer de till en porrsida?
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Ärekränkning, 5 kap. BrB (1237)
2021-07-31 Är det olagligt att kalla någon för hora?
2021-07-31 Förtal och rättsprocessen bakom
2021-07-29 Är det förtal att kalla någon för antisemit?
2021-07-27 Vad är preskriptionstiden för förtal och förolämpning?

Alla besvarade frågor (94634)