Avlyssning av telefoner vid narkotikabrott

2019-07-29 i Narkotikabrott
FRÅGA
Är det vanligt att polisen avlyssnar telefoner vid exempelvis narkotikabrott? Eller är det vanligaste att de inte avlyssnar?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Det var en svår fråga. Polisen får i princip inte avlyssna eller övervaka telefoner tillhörande personer som är misstänkta för endast ringa narkotikabrott (t.ex. köp av cannabis osv). Däremot är det vanligt med telefonavlyssning och telefonövervakning vid allvarligare narkotikabrottslighet (t.ex. stor försäljningsverksamhet).

Det kan även tilläggas, att om en person ringer för att beställa narkotika av en försäljare kan försäljarens mobil vara övervakad. Då avslöjas även köparens brottsliga gärning, även om det inte var syftet med avlyssningen. Detta kallas ''överskottsinformation'' och får användas som bevisning i rättegång mot köparen.

Hoppas att du fick svar på din fråga. Tveka inte på att höra av dig om du har fler frågor.

Carl Trolle Olson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
A15 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-30 07:04
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Narkotikabrott (349)
2019-10-16 Uppsåt till brukande av narkotika
2019-10-01 Behöver jag som tilltalad inkomma med motbevisning i ett brottmål?
2019-09-30 Straff för narkotika
2019-09-27 Strafföreläggande vid narkotikabrott?

Alla besvarade frågor (73826)