Är ett avtal bindande trots att jag meddelat säljaren att jag vill bryta det?

2017-07-13 i Avtal
FRÅGA
Jag kom överens med en säljare på blocket om ett köp och vi bestämde tid och plats för upphämtning/betalning (via Blockets meddelandefunktion). En dag senare ångrade jag mig och meddelade säljaren detta. Han svarade mig då "Ok, inga problem". Jag tänkte då att allt var ok, men sedan fick jag ett meddelande om att jag, enligt avtalslagen, var tvungen till köp. Stämmer detta?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Då ni var överens om att du skulle köpa varan så stämmer det att ni då hade ett bindande avtal (Avtalslagen 1§). Men eftersom säljaren svarade att det var okej för dig att ångra dig och därmed bryta avtalet så är det inte längre bindande. Säljaren kan alltså inte först acceptera att avtalet bryts för att sedan komma och kräva att du ändå ska köpa varan.

MVH

Måns Lundvall
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1518)
2021-07-31 Vad gäller vid muntliga avtal?
2021-07-31 Droppshipping och avtal
2021-07-31 Avtal för inneboende
2021-07-31 Måste räntan betalas trots att ingen räkning inkommit?

Alla besvarade frågor (94585)