Ändring av skuldebrev giltig?

2017-10-09 i Fordringar
FRÅGA
Hej,Vi har ett skuldebrev skrivit på data.Vid sittningen med vittnen inkluderat har man ändrat stavning med skriven penna på efternamnet samt på ett av personnumrena.Detta papper är sedan bevittnad utav två stycken. Gäller inte detta längre för att vi kladdat med penna?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

För utformande av skuldebrev finns det inga exakta formkrav. Det ska endast vara fungerande som bevis angående skuldebrevets innehåll. Det är för giltigheten av ett skuldebrev tillräckligt med namnteckning av gäldenären (den som lånat pengar). Även ort och datum kan vara att föredra. Att ni använt er av vittnen får alltså sägas förstärka trovärdigheten att ert skuldebrev, och det faktum att ni "kladdat" med penna på ett datorskrivet skuldebrev innebär inte att det skulle vara ogiltigt. Skuldebrevet är alltså giltigt.

Har du några fler frågor är du varmt välkommen att återkomma!

Vänligen

Pontus Schenkel
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (812)
2021-07-25 Kan jag parkera fel när jag står uppställd för att släppa av en person?
2021-07-11 Ökad ränta trots betalning i tid
2021-07-11 Hur ska jag gå tillväga för att få tillbaka depositionsavgiften?
2021-07-03 Oreglerade skulder - Vad gäller?

Alla besvarade frågor (94235)