Vart ansöker jag om äktenskapsskillnad?

2019-09-12 i Äktenskapsskillnad
FRÅGA
Om jag vill upphäva mitt äktenskap, med en man ifrån turkiet, hur gör jag då?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig med din fråga till Lawline!

Skilsmässa i Sverige

För att upphäva ditt äktenskap ska du vända dig till tingsrätten. Du ansöker du om äktenskapsskillnad till en tingsrätt för den ort där en av er var folkbokförd den 1 november föregående år. Du kan läsa mer här.

Skilsmässa i Turkiet

Den juridiska rådgivning på Lawline fokuserar på svensk rätt samt EU-rätt. Det brukar generellt sett räcka med att visa upp den svenska domen i utlandet för att man ska bli registrerad som skilda även där eftersom många länder godtar den svenska skilsmässodomen. För att exakt veta vad som gäller i Turkiet hade jag rekommenderat att du vänder dig till en turkisk jurist eller till den turkiska ambassaden.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Emil Bengtsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 9Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-13 10:21
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Äktenskapsskillnad (816)
2019-09-16 Jag har ärvt ett hus från mina föräldrar och ska skilja mig, behöver jag köpa ut min ex-man?
2019-09-12 Vart ansöker jag om äktenskapsskillnad?
2019-09-02 Vilken skilsmässoblankett ska fyllas i när makarna är överens om att skiljas men den ena maken inte har någon möjlighet att bidra med sin underskrift?
2019-08-31 Jämkning av bodelning, kortvarigt äktenskap?

Alla besvarade frågor (72865)