Vad gör jag när jag inte kan få ut min lön på grund av att min arbetsgivare har gått i konkurs?

2019-09-12 i Fordringar
FRÅGA
Hej. JAg får inte min lön av min före detta arbetsgivare. Han har lurat mig och satt företaget i konkurs utan min vetskap. jag är nu helt lost och vet inte hur jag ska få min lön+semesterersättning.
SVAR

Hejsan!

I Sverige finns något som kallas för lönegaranti när företag inte kan betala sina arbetstagare på grund av konkurs eller rekonstruktion. Lagen kallas för lönegarantilagen.

Detta garantibelopp som motsvarar din uppsägningslön och semesterersättning betalas utav länsstyrelsen. Länk finner du nedan där du kan läsa mer om vad för dokument som de kräver för att du ska få ut lönen.

Det är konkursförvaltaren som fattar beslut om du ska få ut lön av bolaget eller inte och länsstyrelsen skickar pengar till dig när förvaltaren har gjort detta beslut. Jag rekommenderar att du ringer eller mejlar dem om du har mer frågor kring hur det går till i praktiken.

Länk: https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/privat/livshandelser/lonegaranti.html
Länken är till stockholms länsstyrelse. Om du bor inom ett annat län så rekommenderar jag att du tar kontakt med din länstyrelse.


Allt gott och lycka till.

Binh Tran
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 0Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-13 10:21
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (594)
2019-09-20 Har arbetsgivaren rätt att göra avdrag på lönen för att korrigera tidigare felaktiga utbetalningar?
2019-09-12 Vad gör jag när jag inte kan få ut min lön på grund av att min arbetsgivare har gått i konkurs?
2019-08-31 Vilka kostnader kan jag åläggas som borgensman?
2019-08-27 Vad händer med en skuld när långivaren avlider?

Alla besvarade frågor (72978)