Vad gör jag när en jurist debiterat mig för mycket?

Hej!

Vi har anlitat en jurist (inte från er) för hjälp med en hävningsansökan av bostadsrätt. Vi hade en timmes möte först (tillsammans med ett annat par så den timmen delade vi på). Juristen skickade sen en hävningsansökan till föreningen (enl juristen själv skulle detta ta max 2-3 timmar att skriva ihop). Sedan skickade vid 7 mycket korta mejl samt ett telefonsamtal på 14 minuter. Juristen skickade även ett "nu förväntar vi oss svar mejl" till föreningen samt ansökt om rättsskydd till vårt försäkringsbolag. Juristen vill nu debitera oss för 14,25 timmar? Hur kan jag dementera detta? Det kan ju omöjligen stämma!!

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Då jag inte har någon närmre bakgrund kan jag tyvärr inte ge ett så specifikt svar i din fråga. Däremot råder jag dig att i ett första skede kontakta juristen och be om en specificerad kostnadsräkning för att se hur vederbörande motiverar debiteringen om 14,25 timmar.

Anser du att debiteringen är felaktig är min rekommendation att du skriftligen bestrider fakturan. Om juristen väljer att skicka fakturan till inkasso måste du bestrida även den skriftligen. Om ärendet skickas till Kronofogden ska du även i det fallet bestrida skriftligen.

Om du inte kan komma överens med juristen och du bestrider fakturan, kan det i slutändan innebära att du blir stämd till domstol. I det skedet är det domstolen som får avgöra huruvida du är betalningsskyldig eller ej samt till vilket belopp.


Hoppas du fått svar på din fråga!


Vänligen,


Dennis LavessonRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Fordringsrätt & exekutionsrätt och Fordringar? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo