Vad gäller när blivande fru ska flytta till Sverige?

2017-12-31 i Migrationsrätt
FRÅGA
HejDet är så att jag har hittat min blivande fru i Ryssland.Men ett problem kommer uppstå och det är att jag tjänar för lite. Jag är sjukskriven. Riskerar även bli förtidspensionär.Hon vill ha permanent uppehållstillstånd som sedan ska övergår till Svenskt medborgarskap.Det som är frågorna.Finns det några möjligheter att lösa detta på?-Hon är högutbildad på Universitetsnivå.-Hon har studerat Svenska också på Universitet. Kan således både prata och skriva Svenska. Så hon kan hoppa över SFI steget och börja söka arbete och börja arbeta från dag 1.Har hon rätt till Försörjningsstöd innan hon funnit ett arbete utan Uppehållstillstånd? Måste hon skaffa ett Arbetsuppehållstillstånd först?Hur ska vi gå tillväga om det ens går? Funkar det med Arbetstillstånd, och hon arbetar tills hon kan söka Uppehållstillstånd?Bostaden är av adekvat storlek (2 rum , 66 kvm utan barn), så det är inga problem. Plus jag har en försörjning så jag klarar min egen ekonomi.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänt dig till Lawline med din fråga.

Försöjningsstöd:

För att kunna få försörjningsstöd av en kommun måste man vara "bosatt" i kommunen.

En person utan uppehållstillstånd anses enligt lagen inte vara bosatt i kommunen.

Din blivande fru, som är från Ryssland måste därför först ha uppehållstillstånd för att ha möjlighet att få försörjningsstöd.

Uppehållstillstånd

Det finns olika möjligheter till uppehållstillstånd. Dels kan din blivande fru söka uppehållstillstånd på grund av anknytning till dig. Dels kan hon söka uppehållstillstånd på grund av arbete. Det är olika regler som gäller för de olika tillstånden, jag beskriver dem därför var för sig.

Uppehållstillstånd på grund av anknytning:

För att din blivande fru ska få uppehållstillstånd på grund av anknytningen till dig så gäller just nu ett försörjningskrav för dig. Eftersom kravet gäller för dig, så är det du själv som måste uppfylla det. Försörjningskravet innebär just nu att du, efter att du betalt hyran, måste ha en lön eller sjukpenning som uppgår till 7820 kr. Försörjningskravet innebär också att du ska ha en bostad av tillräcklig storlek och standard, vilket din lägenhet verkar vara.

Eftersom du skriver att du riskerar bli förtidspensionär, och i nuläget inte har tillräcklig inkomst för att uppfylla försörjningskravet så kan detta bli ett problem. Försörjningskravet gäller utan undantag. Om du inte kan uppfylla försörjningskravet så föreslår jag att din blivande fru istället försöker få ett uppehållstillstånd på grund av arbete.

Uppehållstillstånd på grund av arbete:

För att kunna få uppehållstillstånd på grund av arbete så måste din blivande fru först ha arbetstillstånd. Om hon får arbetstillstånd så kommer hon automatiskt att få uppehållstillstånd för arbete.

För att få arbetstillstånd så måste hon få ett erbjudande om en anställning. Det finns vissa krav på anställningen:

- Anställningen ska ha villkor och lön som är i nivå med svenska kollektivavtal.

- Arbetsgivaren ska ha för avsikt att teckna sjukförsäkring, livförsäkring, pensionsförsäkring och trygghetsförsäkring för henne om hon blir anställd.

- Anställningens omfattning i tid, alltså om hon ska arbeta deltid, måste innebära att hon tjänar minst 13.000kr per månad före skatt, så att hon kan försörja sig själv.

Om hon får ett sådant anställningserbjudande, så påbörjas hela processen genom att arbetsgivaren annonserar ut tjänsten i minst 10 dagar på platsbanken. Sedan måste arbetsgivaren registrera anställningserbjudandet till din blivande fru på Migrationsverkets hemsida och låta ett fackförbund titta på villkoren så att de är på rätt nivå. Sedan accepterar din blivande fru anställningserbjudandet på migrationsverkets hemsida. Ni kan läsa på Migrationsverkets hemsida precis hur ni ska göra när det väl är dags, där finns utförliga instruktioner både för er och för arbetsgivaren.

Det som är avgörande är alltså att hon får ett anställningserbjudande. Som du beskriver det så talar hon redan svenska och har utbildningvilket borde underlätta hennes möjlighet att få ett sådant erbjudande. Därför gäller det bara att hitta en arbetsgivare som kan tänka sig att anställa någon som behöver arbetstillstånd. Detta kan var ett praktiskt problem, eftersom arbetsgivare kan vara tveksamma eftersom handläggningstiden för att få tillstånd kan vara flera månader.

Sammanfattning

Uppehållstillstånd på grund av anknytning kräver att du uppfyller försörjningskravet. Om du inte gör det så råder jag er att din blivande fru söker uppehållstillstånd på grund av arbete.

Uppehållstillstånd på grund av arbete kräver att din blivande fru får ett anställningserbjudande, som en arbetsgivare registrerar hos Migrationsverket. Ni behöver därför hitta en arbetsgivare som är villig att anställa henne och att hjälpa henne med ansökan om uppehållstillstånd på grund av arbete.

Om ni behöver ytterligare råd eller stöd i processen, så kan ni boka tid med våra verksamma jurister.

Jag hoppas att ni tycker er ha fått ett svar på er fråga, använd annars gärna kommentarfunktionen nedan så ska jag försöka reda ut eventuella oklarheter.

Vänligen,

Olle Hansen Ölmedal
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1265)
2022-01-24 Uppehållstillstånd baserat på syskons medborgarskap i Sverige
2022-01-20 Hur många medborgarskap kan man ha i Sverige?
2022-01-17 Kan min fortkörningsbot påverka min ansökan om svensk medborgarskap?
2022-01-16 Kan man få svenskt medborgarskap om man har ett kontaktförbud riktat mot sig?

Alla besvarade frågor (98676)