Vad är kostnaden för bouppteckning och arvsskifte?

Vad är kostnaden för bouppteckning o arvskifte? Av juridiskt utbildad respektive lekman. För en normal utredning av lösöre och villa.

Lawline svarar

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Eftersom det lätt kan bli fel om någon utan juridisk utbildning gör bouppteckningen och arvsskiftet skulle jag rekommendera att ni låter kunniga, erfarna jurister utföra uppdraget. Blir det fel kan processen bli utdragen genom att Skatteverket begär kompletteringar och det hela kan bli ännu mer kostsamt än juristernas arvoden samt dessutom få konsekvenser för flera generationer.

Vad gäller prissättningen arbetar jurister efter en timtaxa. Jag rekommenderar att ta kontakt med fler jurister för att fråga vad de skulle ta för samma tjänst. Annars kan du även boka ett möte med en av våra jurister på byrån som kan ta hand om arvsskiften och har erfarenhet gällande upprättande av bouppteckningar.

Vänligen,

Siva ArifRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Arvs- och testamentsrätt och Bouppteckning och arvsskifte? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000