Vad är ett Letter of intent?

2017-07-03 i AVTALSRÄTT
FRÅGA
Letter of intent vilka saker stämmer? Ett avtal om drift av verksamhet? Ett avtal där parterna friskriver sig från personligt ansvar för verksamheten? En avsiktsförklaring där parterna uttrycker ett intresse att eventuellt avtala? En Skuldrevers? En inlaga att nyttja vid olika åsikter av vad som har avtalats?
SVAR

Hej,

Tack för din fråga!

Ett Letter of intent är en avsiktsförklaring som träffas mellan parter som har för avsikt att ingå avtal med varandra. Det är normalt sett inte juridiskt bindande. Det ses vanligtvis inte heller som ett färdigt avtal utan är en överenskommelse om vad man hittills förhandlat inför det slutgiltiga avtalet.

Av de alternativ du angivit i din fråga som passar bäst in på beskrivningen av vad som stämmer angående ett letter of intent är därmed ”En avsiktsförklaring där parterna uttrycker ett intresse att eventuellt avtala”.

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga.

Vänliga hälsningar

Stina Jansson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1415)
2021-08-01 Kan man bestrida en framtidsfullmat?
2021-07-30 Felaktig SJ-böter
2021-07-29 Vad kan man göra om man inte får svar från ett utländskt företag man köpt en vara ifrån?
2021-07-22 Upprätta framtidsfullmakt till sina barn

Alla besvarade frågor (94587)