Utbetalning av arvskifte

2017-10-16 i Arvsskifte
FRÅGA
Hej. Efter vår Mors bortgång anlitade vi "familjejuristen" i dags är godkännande av skattemyndigheten klar samt en redovisning av tillgångar och skulder alltså boupptäckningen klar.Vid en fråga till juristen om när arvsskiftet är klart det vill säga när kommer pengar att betalas ut säger juristen "till våren" och om man då tänker att våren börjar i April så rör det dig om 6 månader är det verkligt möjligt att det ska behöva ta så lång tid?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Det finns ingen tidsgräns för hur långt arvsskiftet kan ta, utan detta varierar från fall till fall. De bestämmelser som reglerar ett arvskifte hittar du här, i Ärvdabalken (1958:637) (ÄB) 23 kap. . Hur långt tid de tar är beroende av ärendets komplikation. Den jurist som sagt att det kommer dröja till våren är troligen inte helt säker på hur lång tid det kommer att ta och vill ha lite marginal för eventuella oförutsedda händelser och liknande.

Jag hoppas att du är nöjd med ditt svar, om inte, eller om du har närmre funderingar är du varmt välkommen att återkomma till oss på Lawline!

Beatrice Walldov
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Arvsskifte (664)
2021-09-14 Hur skiftas arv av fastighet?
2021-08-31 Arv efter förälders syskon när denne var gift utan barn
2021-08-30 Går det att klandra ett arvskiftet efter fem år?
2021-08-11 Ofullständig fråga

Alla besvarade frågor (95724)