Uppehållstillstånd - hantering av ansökningar

2017-02-14 i Migrationsrätt
FRÅGA
Jag är svenskmedbörjare , och bor i Sverige snart 10 år, i 2016 jag jifte mig i Sverige med en rysk tjej , 19 april lämnade vi ansökan via internet , hon är rysk medbörgare , i januari gick hon på intervju ....sedan vi inte hört nånting ....min fråga är varför det tå så long tid ? , jag är inte arbetslös , och redan kan anställa henne på mitt jobb .
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Migrationsverket hanterar ärenden i den ordning som de kommer in. Det spelar alltså ingen roll om det rör sig om ett "klart" fall. Även om det inte råder några större tveksamheter om att er ansökan kommer att beviljas måste ni vänta på er tur att få er ansökan prövad. Troligtvis är det så att er ansökan ligger i kö och att det därför inte finns någon som aktivt arbetar med den. För tillfället är väntetiden för att få uppehållstillstånd lång och det kan därför ta ett tag innan er ansökan hanteras. Mer information om handläggningstiderna kan ni hitta på migrationsverkets hemsida.

Hoppas att detta svarade på din fråga, förhoppningsvis får ni besked angående er ansökan snart

Vänligen

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1204)
2021-07-23 Kan min amerikanska flickvän få uppehållstillstånd i Sverige?
2021-07-23 Gift med svensk medborgare, kan jag få permanent uppehållstillstånd?
2021-07-23 Hur påverkar 60 dagsböter mitt medborgarskap?
2021-07-21 Har make rätt till svenskt medborgarskap efter giftermål?

Alla besvarade frågor (94159)