Stämningansökan

2016-02-29 i Fordringar
FRÅGA
Vi har ett företag och en person fått våra tjänster, en faktura upprättades i Sep-15, fordran är på en privatperson!Vi har försökt att via Tingsrätten försätta personen i personlig konkurs men fick avslag eftersom personen under förhandlingen sagt att hon kunde och ville betala, men idag 5 feb-16 har vi ännu ej fått betalt!Kan vi stämma denna person så vi får betalt?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Det låter märkligt att tingsrätten ”avslog” er konkursansökan bara för att personen sa att hon kunde och ville betala. Utan att veta mer är det dock svårt för mig att uttala sig vidare angående detta.

Om personen inte invänder mot betalningsskyldigheten bör ni ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Om fordran är tvistig kan man istället ansöka om stämning hos tingsrätt. Önskar ni hjälp med att upprätta en ansökan om betalningsföreläggande eller stämning är ni varmt välkomna att höra av er till mig på louise.beskow@lawline.se

Vänligen


Louise Beskow
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (800)
2021-06-11 Finns det formella krav på hur ett kravbrev ska utformas?
2021-06-10 Överlåtelse av skuldebrev
2021-06-10 Vad gäller om ett löpande innehavarskuldebrev blir stulet?
2021-06-01 Utgör det ursäktlig omständighet för att slippa kontrollavgift om det inte går att blippa reskassa på SL:s bussar?

Alla besvarade frågor (93068)