Skadestånd från polisen

FRÅGA
Polisen stormade min lägenhet av misstag när dom skulle till grannen. Dom uppträdde hotfullt mot min gravida tjej som nu är i chock och har väldigt ont i magen. Kan man få ersättning eller skadestånd föt detta? mvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är väldigt beklagligt att höra om det som hände er. Jag skulle rekommendera att ni kontaktar en advokatbyrå för att överväga era alternativ, att polisen stormar fel lägenhet har hänt andra tidigare. Men eftersom din gravida flickvän tagit illa vid av händelsen skulle hon eventuellt kunna få ersättning för eventuella men som hon lidit av händelsen. Dessutom bör ni kunna få ersättning för eventuell egendom som gått sönder när polisen stormat lägenheten. Ni kan dessutom polisanmäla händelsen om ni vill.

Men det bästa vore att kontakta någon som skulle kunna föra er talan då det kan vara svårt att bevisa att din flickvän farit illa av händelsen, ett intyg från en läkare skulle antagligen kunna hjälpa er talan. Annars rekommenderar jag att ni även kontaktar en kurator som kan hjälpa din flickvän med det hon upplevt.

Jag hoppas att jag lyckats besvara er fråga och önskar er lycka till!

Mvh,

Stefan Blomqvist
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hur kräver man skadestånd? (217)
2021-07-31 Hur söker man ersättning för en patientskada?
2021-07-20 Stämningsansökan - skadestånd
2021-07-07 Hur och vad kan man begära när ens granne tagit ner träd och häck?
2021-06-09 Kan man ansöka om stämning för reparationskostnader vid trafikbrott?

Alla besvarade frågor (94603)