Migrationsverkets handläggningstider

Migrationsverkets handläggningstider!

Jag och min man har skickat in ansökan juni 2016 om anknytning samt flytta till någon i Sverige. Under tiden har vi gift oss borgerligt och under januari fick vi reda på att i hans ärende på migrationsverket står de att han har blivit utdelad en handläggare som inte var handläggare. Efter 2 månaders uppringning till de cheferna på tillsynsenheten fick vi fatt på en som fick ordning på detta. Sonen kom i början av 2017 och under tiden har vi kompletterat med ytterligare uppgifter de krävde.

Efter mycket om och men med löften om att handläggaren ska ta tag i vårat ärende krävs ytterligare uppgifter som registrering i hemland som gifta. Då vi tydligt skrev i ansökan att vi ska ha ett stort bröllop i hemlandet senare så menade de på att giftermål är ju bara ett giftermål så var ju inte så viktigt. Jag fick åka ner till svärmodern och gå till polisen samt där man registreras som gifta, först menade de på att jag måste hämta ut ett personbevis från min man vilket polisen menade på att de får bara han hämta ut men kunde ordna detta mot en summa och de bara flöt på med olika saker som skulle kompletteras med ytterligare utgifter men de slutgiltliga svaret var att de vigselbeviset vi har fått i sverige inte var "giltligt". Resan kostade oss X antal tussen och åker hem och får svar från migrationsverket att vi hade ju försökt.Vi har blivit lovade flertal tillfällena att de ska se över ärendet men händer aldrig något.

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

Migrationsverkets handläggningstider brukar variera, varför det är svårt för mig att uppge en specifik tid. Vad jag däremot kan göra är att råda dig att besöka deras hemsida på vilken det finns mycket information och vägledning gällande bland annat handläggningstider som du önskar att bli informerad om. För att se en generell väntetid på ärenden som liknar ditt kan du kolla här.

Migrationsverkets handläggare arbetar med ärenden så fort de kan för att förkorta handläggningstider. När en handläggare börjar arbeta på ditt ärende kommer du att kontaktas om någon mer information krävs - eller när ett beslut tas. Vänligen invänta besked från Migrationsverket.

Hoppas att det besvarar din fråga.

Vill du ha mer rådgivning eller hjälp av en jurist?
- Ställ en expressfråga och få garanterat svar inom tre dagar för 995 kr, klicka här.
- Ställ en expressfråga och få garanterat svar inom 24 h för 1495 kr, klicka här.
- Boka tid med en jurist för 1677,50 kr/h, ring oss på 08-533 300 04 och välj knappval 1.

Vänligen,

Yekta KeskinRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Offentlig rätt och Migrationsrätt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000