Måste man hämta ut rekommenderad post?

2017-04-12 i AVTALSRÄTT
FRÅGA
Hej!Har fått en avi om att hämta ut ett rek med mottagningsbevis senast 21 april. Avsändare är en privatperson som jag har en spänd relation till. Vad kan hända om jag inte löser ut detta brev?Hälsningar
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga. Det finns inga lagregler om att man måste hämta ut post. Det finns alltså ingen lagregel som stadgar att du måste hämta ut ett brev som du inte vill hämta ut. Däremot kan innehållet ha viss juridisk betydelse, exempelvis om personen i fråga menar sig ha en fordran på dig som denne vill påminna dig om för att fordringen inte ska preskriberas. Det bör även noteras att situationen ser annorlunda ut om du exempelvis har beställt något från personen i fråga, men det utgår jag från att du inte har. Om man har beställt något kan det tillkomma en avgift om paketet eller brevet inte hämtas ut.

Jag hoppas du fick svar på din fråga!

Vänliga hälsningar,

Carl William Ahlberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1415)
2021-08-01 Kan man bestrida en framtidsfullmat?
2021-07-30 Felaktig SJ-böter
2021-07-29 Vad kan man göra om man inte får svar från ett utländskt företag man köpt en vara ifrån?
2021-07-22 Upprätta framtidsfullmakt till sina barn

Alla besvarade frågor (94588)